Изложение на добруджански производители ще се проведе на 8 май в Добрич

Събитието е организирано в рамките на кръгла маса за развитие на туристическия и хранително-вкусовия сектор

Снимка © БТА

Добруджански производители ще представят продукцията си на изложение на 8 май в сградата на Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) в Добрич. Решението за провеждането на събитието бе взето по време на втора кръгла маса, организирана от председателя на Общински съвет - Добрич Красимир Николов, с тема "Възможности и предизвикателства пред туристическия и хранително-вкусовия бранш в Добрич и региона".

Срещата се проведе в бизнес залата на Община Добрич и на нея присъстваха производители от цялата област, както и хотелиери и ресторантьори от Северното Черноморие. Красимир Николов сподели, че идеята за изложението е дошла по предложение на собственика на "Добруджански хляб" АД Енчо Малев. Събитието ще бъде B2B (бизнес към бизнес), като всеки производител ще представи продукт, ориентиран към друг бизнес.

Цел и значение на изложението

„Вярвам, че тази втора среща ще бъде важна стъпка към осъществяване на по-добри контакти и възможности, за да има повече икономика в нашия регион“, каза председателят на Общински съвет - Добрич Красимир Николов. Енчо Малев допълни, че участието в подобни изложения е от съществено значение, като изрази надежда, че чрез изложението ще се увеличат контактите и ще се осигури взаимна полза.

Управителят на "Савимекс" ЕООД Данко Савов коментира, че ще участва в изложението, но визията за него трябва да бъде по-мащабна и не трябва да се ограничава само до Добрич и общината. Според него е важно да се създадат възможности за по-широко представяне на местния бизнес.

Мнения на участниците

Павлина Алексиева от Висшето училище по мениджмънт в Добрич сподели, че на българския пазар фестивалите, организирани от общините, са много атрактивни. „Тук виждам някакъв зародиш на нещо подобно, нещо, което да е интересно и привлекателно“, коментира тя.

Управителят на хотел "Терма вилидж" в село Кранево Максим Секов добави, че изложението трябва да бъде рекламно, тъй като хотелиерите имат проблем с кадрите. „Сега основно става въпрос за лятото, сезонът е кратък, а напливът от туристи е по-голям. Имаме нужда от кадри от чужбина“, заяви той.

Първата кръгла маса на тема "Възможности и предизвикателства пред туристическия и хранително-вкусовия бранш в Добрич и региона" се проведе в края на месец февруари.

Още от категорията

Виж всички
Виж всички
Актуални новини
Последни

Дневни новини