Майското издание на "Фермерския пазар" в Монтана се откри на "Жеравица"
Пазарът събира местни и регионални производители за директна търговия с натурални продукти и стимулира здравословното хранене

Майското издание на Фермерския пазар в Монтана беше официално открито на централния площад „Жеравица“. Организатор на събитието е Община Монтана, която цели да събере на едно място производители и потребители за пряка търговия с натурални продукти.
Разнообразие от продукти и директна среща с производителите
На търговската алея жителите и гостите на Монтана имат възможност да закупят свежи и качествени продукти, доставени директно от местни и регионални фермери и производители. Посетителите не само могат да пазаруват, но и да се запознаят с методите на приготвяне и съставките на предлаганите артикули.
Сред разнообразието от продукти на фермерския пазар се включват:
- мляко и млечни продукти
- хляб, козунаци и други тестени изделия
- брашно
- вино
- пасти и разядки
- шафран
- масло от бял трън
- сокове и сиропи от арония
- тахан и халва
- ядки без обработка
- мед
- кафе и изделия с кафе
- десерти, торти и изделия от шоколад
- мехлеми и капки
- вода от рози и растения
Регулярни събития за подкрепа на регионалните производители
Фермерският пазар в Монтана се провежда периодично, като първото издание беше в април 2023 година. Оттогава инициативата се утвърждава като важна платформа за подкрепа на земеделските производители от Монтана и района, както и от други части на страната.
Общината цели да даде възможност на фермерите да представят своите продукти на по-широка публика, като в същото време се популяризира здравословният и устойчив начин на хранене чрез директен контакт между производител и потребител.
Фермерски пазар в Монтана – пазаруване с гаранция за качество
Събитието на централния площад „Жеравица“ се превръща в традиционно място за срещи между производители и потребители, предлагащо разнообразие от натурални и качествени продукти. Фермерският пазар осигурява на посетителите възможност не само да пазаруват, но и да получат допълнителна информация за произхода и начина на приготвяне на храната, което допринася за повишаване на доверието и удовлетвореността на потребителите.